2009/11/13

Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

Allekirjoitan sen nyt itse täysin. Oma koti (ehdottomasti) kullan kallis! Kun on viettänyt pidemmän hetken vieraassa ympäristössä täysin uusien ihmisten, ohjeiden ja sääntöjen parissa, oppii arvostamaan kaikkia niitä asioita, joita lähtiessä piti tylsinä ja jopa silloin tällöin väheksyi. Tänä aamuna kuitenkin se väheksyminen oli hyvin kaukana kaikesta. Jopa nähdessäni jälleen haisevan ja karvaisen tuhnukorvamme jouduin vuodattamaan pakostakin muutaman ilon kyyneleen. Benkku on ihana!

Ennen tämän päiväistä kotiutumistani, on viikko mennyt pitkälti sairastaessa. Maanantain jälkeen Hugo ei mennyt enää dagikseen, sillä moni lapsi oli jäänyt kotiin kukin minkäkin pöpönsä takia. Katsoimme siis parhaaksi jättää Hugo viemättä bakteeripesäikköön ja pitää poika kotona, sillä Disney Worldin reissun peruutuminen ei olisi ollut meille kellekään mieluinen uutinen.

Mutta sitten flunssan kouriin jouduinkin (jälleen kerran) minä itse. Ennen Ruotsiin lähtöäni sain olla kaksi ** pitkää kuukautta kipeänä, käydä lääkärissä muutamaan otteeseen ja syödä pari antibioottikuuria, joista kumpikaan ei auttanut positiivisesti (negatiivisesti kylläkin, nimittäin kroppani ei ilmeisesti pidä joistakin antibiootteihin sisältyvistä ainesosista...) missään mielessä. Loppujen lopuksi annoin jo melkein olla, kunnes vihdoin valoa alkoi loistamaan pitkän ja pimeän tunnelin päässä. Noh, nyt siinä tunnelissa kävellään taas. Turhauttavinta on vielä erityisesti se, kun ei tiedä onko (tai onko ollut) kyseessä se vähän liikaakin askarruttanut kärsätauti a.k.a possunuha a.k.a sikainfluenssa, mutta eipä ne minua viimeksikään lääkärissä testaillut, joten pitääkö siitä nytkään alkaa niin hirveästi huolehtimaan. Toisaalta vielä pari kuukautta sitten suomalaisia ei ollut vielä menehtynyt siitä syystä ja nyt lukema on jo Ruotsiakin korkeammalla? Hui. Kuitenkin, vaikka H1N1 virus varmistettaisiinkin, suurin osa sairastaa sen onneksi lievänä. Sikainfluenssan uhreista moni on ollut myös jonkun toisen sairauden, kuten syövän altistamana ja siitä syystä kehon heikentynyt immuunijärjestelmä ei ole jaksanut taistella virusta vastaan.

Tämä viikko on siis kevyesti mennyt piirrettyjä katsellessa (tai siis minä laitan Hugon katsomaan tietokoneelta dvdtä, jotta voin itse katsoa omia ohjelmia telkkarista :-D) sillä ulkona ei olisi pienen kuumeen kanssa ollut kiva rymytä. Ehdittiin me kuitenkin vielä tiistaina käydä keinumassa Sofian ja Hugon kanssa Lötsjönin (ihana lampi, jossa uiskentelee mm. joutsenia ja jonka ympärillä kiertää viihtyisä lenkkeilyreitti) leikkipuistossa, jossa ruotsalaiset 5v. lapset alkoivat pommittaa minua kysymyksillään :-D Aluksi yritin puhella kovaan ääneen suomea Sofialle (HMM mihinköhän se Hugo oikeen meni?), jotta he olisivat ymmärtäneet lopettaa, mutta eihän mun pieni kikka tainnut onnistua ihan niin helposti. Tajuttuaan, että selvästikään tuo idari ei ymmärrä hänelle esitettyjä simppeleitä kysymyksiä, he rupesivat kyselemään mistä olen kotoisin. Tyska? Ryska? Norska? Polska? Hei c'mon! Ootteko kuulleet joskus sellaisestakin naapurimaastanne kuin Suomesta?!

Nyt kuitenkin keskitytään oleennaiseen, eli lomaan! Ensimmäinen päivä meni siskon kanssa kaupungilla ja huomenna varmaan uusiksi. Ostettiin iltaa ja alotteluja varten sangria tarvikkeet, mutta korkkailut jäänee vasta huomiseksi, sillä väsymys ja flunssa vetää jo (omaan, ah!) sänkyyn. Sitä ennen menen mamin ja papin kanssa sohvalle pötköttelemään kuuman glögin kera, aijai :-) Glögin tuoksu saa joulun lömpöisen tunnelman muutenkin mieleni kutkuttelemaan. Olen miettinyt jo hirveästi joululahjoja ja kortteja (varmaan siksi, että Tukholmasta olen löytänyt niin paljon ihania lahjaideoita), enkä malta odottaa että pääsen puuhastelemaan niiden parissa! Pitää vain jollain keinoin saada säästettyä pienestä palkastani lahjoja varten. Mutta toki olen ehtinyt ajatella myös itseäni: ainakin uusi kamera ja ripsien pidennys (puolustukseni on, että millin pituiset ripseni tarvitsevat sellaista turhuutta!) tännepäin kiitos ;-) Kyllä minä keksin joulupukinlistalleni vielä paljon muutakin tarpeellista (sekä myös vähemmän tarpeellista) asiaa, joten tontut höristelkää tarkasti korvianne, jotta kuulette toiveeni kunnolla!Mutta nyt tämä tyttö lähtee nauttimaan ansaitusta lomasta! Suunnitelmissa paljon ystäviä ja toivottavasti hieman juhlimistakin, jos tämä flunssa vain sallii. Toivottavasti näemme <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti