2010/12/17

huomenta


Tein eilen herätessäni virheen keittämällä kahvikupposen sijaan puuroa ja jättämällä kerrankin väliin aamuiset pullanmussutukseni. Puuro vei nälän - ehkä puoleksi tunniksi, jonka jälkeen siirryin suosiolla joululimpun tuomaan ahaa-elämykseen. Aamupalaksi hotkaisin myös loput irlantilaisen John Boynen kirjoittamasta romaanista Poika raidallisessa pyjamassa. Siinä kirja minun makuuni, ei voi muuta kuin taputtaa. Hyvin helppolukuinen, mutta samalla erittäin kattava kertomus holokaustista, pienen pojan lapsenomaisen naiivista näkökulmasta katsottuna. Koskettava ja herkkä tarina, suosittelen jokaiselle luettavaksi.

Olen herännyt tänäkin vuonna suht aikasin joulunviettoon. Vielä olisi mm. kaikki joululahjat paketoimatta ostamatta, tietenkään lukuisia muita jouluvelvollisuuksia unohtamatta... Onneksi joulukiireiden jälkeen on aikaa rauhoittua ja nauttia siitä kuuluisasta joulu rauhas... hetkinen. Työvuorolistani lupaa kahdelta viikolta seuraavaa: aatonaatto - CHECK! - jouluaatto - CHECK! - tapaninpäivä - CHECK! - uudenvuodenaatto - CHECK! ja uudenvuodenpäivä - CHECK CHECK CHECK! Innoissani ahkerana ja tunnollisena työntekijänä lähden nytkin paiskimaan iltavuoroon ja kuuntelemaan asiakkaita, jotka ovat luonnollisesti aina oikeassa:


- "Onks sulla vaihtaa 500 eurosta takasin?"
- "Ostatko vaan bisseä? Ei valitettavasti ole..."
- "Nyt kyllä etit mulle jostain rahaa ja aika vitun äkkiä, vai pitääkö mun lähteä pankkiin tähän aikaan... Äläkä väitä mulle etteikö teiltä löydy rahaa!"
- "Tässä olis sitten vikat mitkä löyty..."

JA HUPS SIELTÄ A(A)SIAKKAAN LOMPAKOSTA SITTEN PILKOTTIKIN VAHINGOSSA SE KAKSKYMPPINEN! OIKEIN * HYVÄÄ JOULUA! =)


8 kommenttia:

 1. poika raidallisessa pyjamassa on parasta ikinä!

  VastaaPoista
 2. En tiedä missä olet töissä, mutta kuulostaa juuri perinteiseltä asiakaspalvelulta. Varsinkin jos kyseessä on perjantai-ilta! Voimia sinulle siis :)
  Ps. Joululimppu on vaan niin hyvää!
  Xo Mervi

  http://myfriendjules.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. huh, jaksuja vaan! Tiedän niin ton tunteen kun asikas on aina oikeassa. Itse olin joskus lääkärinvastaanotolla töissä, ihan tuola kunnallisella puolella ja sain kyllä niin paljon lokaa niskaan ettei ole tosikaan.

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 4. Hei kerroit tuolla aikaisemmin aikovasi hakea opiskelemaan sisustusta. Mihin kouluun olet hakemassa? :)

  VastaaPoista
 5. ajattelin pyrkiä ainakin tikkurilan metropolian sisustuslinjalle :-) kaveri pääsi sinne viime vuonna ja suositteli paikkaa, en ole hirveästi muista ottanut selvää ja tekisi mieli helsinkiin jäädä asumaan.

  VastaaPoista
 6. Kiva blogi :) Toi sun aamiaisleipä näyttää herkulliselta :)

  VastaaPoista
 7. Voi rakastan tuota Winter Songia ! Varmaan yks kauneimmista lauluista mitä oon ikinä kuullut. (-:

  VastaaPoista