2011/01/09

iso omena


Viime perjantaina neljä naista ja punkkulasilliset kohtasivat toisensa. Koska en vieläkään osaa hienostella sitä hapanta kuraa niin kuin pitäisi, blandasin omani spriteen. Illan aikana selvitimme toistemme menneisyydestä yhtä ja toista - sellaisia asioita joita emme välttämättä normaalisti (tässä tapauksessa täysin selvinpäin) uskalla tai halua sanoa ääneen edes parhaimmille ystävillemme. Olen aina ollut sitä mieltä että puhuminen auttaa aina, vaikka aihe olisi kuinka raskas tai kipeä tahansa. En tarkoita sitä että jokaisesta henkilökohtaisesta asiasta  pitäisi kuuluttaa ympäriinsä, mutta usein ongelmista puhuminen edes jollekin läheisellesi saa kantamasi taakan kevyemmäksi. On ihmisiä jotka väittävät järkkymättömänä ja itsestään hyvin tietoisena, että menneisyyden tahrat ja elämän kolhut ovat parempi pitää omana tietonaan - paskanmarjat. Jos et päästä ketään pintaasi syvemmälle, on tunne-elämäsi kehittynyt väärään suuntaan. 

En muista milloin viimeksi olen tuntenut itseni niin vapaaksi ja omaksi itsekseni. Sain apua ystäviltäni sellaisiin asioihin joiden kanssa olen luullut painivani yksin. Ymmärsin itsestäni myös sellaisia piirteitä, joita olen ainoastaan pitänyt hyvinä, vaikka todellisuudessa ovat olleet usein yhtenä syynä sille, miksi joka ikinen vuosi täytettyäni seitsemäntoista, olen joutunut helposti satutetuksi. Edes pikkutytöstä asti minut tunteneet eivät osanneet kuvitella, miten ystävien seurassa näinkin vahvan luonteen omaava voi olla parisuhteessa täysin toisenlainen. Asiat joita itsestäni kerroin sai toiset hämmästelemään ja kysymään minkä vuoksi. Sen haluaisin itsekin tietää. Olen aina tehnyt kaikkeni jonkun toisen vuoksi, eikä sekään ole koskaan riittänyt. Ystävieni mielestä olen joko tiedostamattani tai hyvin tietoisena valinnut ympärilleni juuri niitä yksilöitä joiden otsassa lukee isoin punasin kirjaimin kusipää. En lähde väittämään etteikö joidenkin kohdalla tämä olisi ollut totta. Silti uhkaan väittää vastaan kertomalla, että suurin syy seisoo tässä. Kuka olisikaan uskonut että liiallinen kiltteys voi olla merkittävä tekijä suhteiden lopahtamiseen? En minä ainakaan. Egoistisia ihmisiä usein halveksitaan, mutta entäpä niitä jotka eivät omaa sitä piirrettä laisinkaan? En ole koskaan pitänyt itseäni parisuhteessa nyhverönä, joka tossun alla tottelee jokaista sanaa kuuliaisesti. Nyt kuitenkin tiedostan vähätelleeni liian kauan jotain hyvin tärkeää - nimittäin itseäni. Tajusin etten ole vuosiin laittanut tikkuakaan ristiin ainoastaan itseni vuoksi, joka on näinkin nuorena jopa huolestuttavaa. 

Kolmen viikon kuluttua täytän kaksikymmentäkaksi. Tiedän että elämäni on vielä edessä, mutta tätä samaa menoa huomaan että se on pian jo takana päin. En ole koskaan pitänyt vannomiani uudenvuodenlupauksia, jotka ovat liittyneet lähes poikkeuksetta aina pinnalliseen minään. Käsi ylös joka olisi? Tänä vuonna ajattelin heittää kuperkeikkaa ja tehdä toisin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä luonteeni tulee tappelemaan vastaan sen minkä ehtii. Siispä kevään kukkasten ja perhosten sekoittaessani pääni annan teille luvan läimästä minua poskelle, jos toisin käy. Vuonna 2011 lupaan kuunnella ainoastaan yhtä miestä, joka kiteyttää täsmälleen sen mistä olen sisimmissäni aina haaveillut, mutta jonka merkitystä en ole vielä koskaan aikaisemmin ymmärtänyt:

"I want to wake up in a city that never sleeps
and find I'm a number one, top of the list, king of the hill,  
A number one."

ps. viiden pisteen vihje: minne paju lähtee helmikuussa?

12 kommenttia:

 1. Jee Paju!!! Mä meen samoilla linjoilla! Voidaan vannoo tästä asiasta se verivala :). Ihanaa, että meistä oli apua! Sustaki oli meille, varsinki mulle :) Oot mahtava ihminen ja sun pitää pysyy sellasena (myös seurustellessa)!! <3 Eli jääräpäisenä pikkumonsterina :D

  VastaaPoista
 2. Pikkumonsteri-paju!Jee ihana postaus ja niin kivaa jos perjantaista irtos muutakin kuin pelkkä darra!
  Sä oot elmämäsi tärkein ihminen. Vaati pari aikuistumisvuotta mulleki tajuta ton lauseen tärkeys.
  Oli ihana ilta!<3 Antakaa anteeks kun rikoin valani, ei vaan ollu rahaa:(
  Viimestään sun synttäreillä nähään taas ja pidetään superhauskaa mutta näitä viini(+spriteä pajulle)-iltoja tulee vielä, pidän varmuuden siitä! :)

  VastaaPoista
 3. toisen kerran triplasydän!

  VastaaPoista
 4. Hieno teksti ja noi kuvat on tosi kauniita :) Mistä toi paita on? se on super suloinen!

  VastaaPoista
 5. voi kiitos! paita on zarasta :-)

  VastaaPoista
 6. Hei yhtenä uskollisimmista lukijoistasi pyytäisin, että tarttuisit monissa muissakin blogeissa kiertäneeseen haasteeseen "Tee unelmakollaasi vuodelle 2011". (Käytä vaikka we heart it-sivustoa, niinkuin monet ovat näemmä tehneet.)
  :)

  VastaaPoista
 7. okeh kiitti idixest ;-)

  VastaaPoista
 8. Hihii aika samanlaisella uuden vuoden lupauksella mennään täälläkin suunnalla! :-)

  Munkin elämä on mennyt oikein kivasti alamäkeä, vaikka olen vielä nuorempi kuin sinä. Ja joskus tulee mietittyä asioita vähän syvällisemminkin kuin vaan siltä kannalta, että "miehet ovat sikoja". Oikeastaan kaikki onkin ollut lähinnä omaa vikaani, koska en ole ajatellut ja kuunnellut itseäni tarpeeksi.
  Mun slogan tälle vuodelle on "The most important relationship in your life is the relationship you have with yourself."

  VastaaPoista
 9. iina-maria, vika lause täyttä totta! :-)

  VastaaPoista
 10. Ahhhh! Ihanaa tekstiä! Sait hymyn huulilleni näinkin myöhään illasta, mun silmien kohta painuessa kiinni! Keep it up girl ;-)

  VastaaPoista
 11. nyt on mullakin hymy huulilla, kiitos ihana! :-)

  VastaaPoista