2012/07/15

valivalivali


Olen luultavasti tehnyt oman henkilökohtaisen ennätyksen kuvankäsittelyohjelmien lataamisessa. Kuukauden ilmaisen kokeiluversion jälkeen on aika siirtyä seuraavaan. Photoshop CS5, Photoshop CS6, Photoshop Lightroom 4 (jota en osannut käyttää) ja Photoshop Elements 10. Vaihtoehtojen loputtua tuskastuin ja ostin yli 200 euroa maksavan opiskelijaversion, jota en jostain kumman syystä voinutkaan käyttää. Tämän episodin jälkeen lupasin itselleni, etten enää koskaan vie nettitilaustani loppuun asti, jos en ole siitä täysin varma. 

Miksi sitten ylipäänsä tein niin? Vastauksen näette suoraan edessänne. Tiedän pystyväni paljon parempaan, mutta olen siinä suhteessa myös ehdoton. Pienenkin tekijän puuttuessa (tässä asiayhteydessä minulle tärkeän) en osaa nauttia blogini kirjoittamisesta ollenkaan. Toisaalta tiedän monien ongelmien korjaantuvan vain vähällä vaivalla, mutta niiden kertyessä teen usein kärpäsestä härkäsen. 

En tavoittele täydellisyyttä, muiden hyväksyntää tai kasottain uusia lukijoita. Haluan pitää jatkossakin oman linjani ja jättää ulkopuolelle kaiken sen mistä en muissakaan blogeissa välitä. Tiedän kuitenkin että jotain on tehtävä, jotta innostuisin kuvaamisesta ja kirjoittamisesta uudelleen. Suhtaudun siihen toisinaan ehkä liiankin rankalla kädellä, mutta vain siksi koska blogin pitämisestä on tullut parin vuoden aikana paras tapa toteuttaa itseään. Jos elämässä on menossa välivaihe, jossa ei ole vielä tarkkaa päämäärää opiskelun tai työn suhteen, on hyvä olla jotain joka pitää sinut aktiivisena edes jollain tapaa. Oli harrastuksena sitten pianonsoitto, lentopallo tai blogin kirjoittaminen, on sen eteen myös tehtävä töitä. Haluan kuitenkin säilyttää ajatuksen harrastuksesta, sillä työnä siitä saattaisi muodostua liiankin väkinäistä.

Tiedostan hyvin faktat, jotka ovat olleet pielessä jo alusta alkaen, mutta joita en ole saanut vieläkään korjattua:

 1. Kirjoita useammin. Mutta kuinka usein? Kaksi kertaa kuukaudessa on liian vähän, kun taas kerran päivässä postaavat lukeutuvat joko kaupallisen blogin puolelle, tai jatkuvasti kamera kädessä kulkeviin.
 2. Hyvä suhde tekstin ja kuvien välillä. Pelkät kuvat menevät selaamiseksi, kun taas romaanimaisia (krhm...) tekstejä ei jaksa lukea kukaan. Ennen kirjoitin enemmän, mutta jostain syystä tekstiä ei ole enää tullut entiseen malliin, mikä kuvastaa hyvin mielenkiintoani omaa blogia kohtaan. Se on kuitenkin edelleen se vahvempi puoli itsessäni ja josta haluan myös tulevaisuudessa pitää kiinni.
 3. Kuvia kukista, kuvia ystävistä, kuvia kaikesta muusta paitsi sinusta itsestään. Syy sille miksi mm. omat matkakuvani ovat niin mielenkiintoista katseltavaa. Miksen sitten vain anna kameraa muiden kätösiin ja pyydä heitä ottamaan muutamaa kuvaa myös itsestäni? Miten tää niinku toimii? Miks täst kuvast tuli niin musta? Joo okei anna vaan mulle.
 4. Ideat. Niitä olen vailla. Asukuvia kaipaisin enemmän, vaikkei tyyliini kovin rohkea tai muista poikkeava olekaan. Toisaalta itselaukaisun avulla otettuja epäluonnollisia pönötyksiä ei kukaan jaksa katsella. Tässä kohdataan siis jälleen epäkohta numero kolme. 
- Mitä kirjaa sä oikein kirjoitat siellä?
- Mä valitan mun blogista.
- Sä valitat sun blogista sun blogissa? Oot vähän hölmö.

No niin taidan olla. Mutta ennen kuin lopetan tämän monta tuntia kestäneen vuodatuksen, haluan kysyä vielä teiltä: 

☺ Miksi luet tätä blogia? Mistä sinä pidät? 
☹ Mikä mättää? Haluaisitko lisätä yllä olevan listan jatkoksi muitakin miinuspuolia?
☯  Onko sinulla blogini suhteen ehdotuksia? Otan niitä vastaan suurella sydämellä!

18 kommenttia:

 1. Luen tätä, koska tykkään sun kuvista ja kirjotustyylistä sillon, ku et kirjota tollasta asiallisempaa tekstiä ja naureskelen aina sun jutuille :D Mua ei kauheesti kiinnosta mitkään maisemakuvat tai instagram-kuvat, varsinkaan jos niitä on paljon ja monta sellasta postausta peräkkäin. Mun mielestä on kiva kattoo kuvia ihmisistä ja sellasista päivittäisistä tavallisista jutuista :)

  VastaaPoista
 2. Hitaasta postaustahdistas huolimatta luen tätä blogia innolla. Se jopa tekee tästä vähän spessumman, kun postauksia saa odottaa. Sulla on superi huumorintaju ja osaat kirjoittaa hyvin. Oot myös tietenkin ihan älyttömän söpö.
  Mulla ei oo mitään valitettava!

  VastaaPoista
 3. Jutut on mielenkiintoisia ja niitä on aina kiva lukea. Pidin myös tosi paljon niistä videoista, jotka teit. Eli niitä vois tulla myös jatkossakin.

  VastaaPoista
 4. Hyvät kuvat ja hyvä kirjotustyyli on pitäny mut mukana! Tosiaan vois ehkä useamminki lueskella mutta älä ota mitää paineita, luen silti :DD

  VastaaPoista
 5. :) - En tiedä tarkalleen, jotenkin erilainen muista blogeista ja oot jotenki symppis? :D

  :( - Postailet aika harvoin ja kuvia on aika vähän per postaus (tiedostat nämä itsekkin)

  Ehdotuksena..... en keksi mitään, sori :D

  VastaaPoista
 6. LUEN TÄTÄ PLOKII KOSKA SUSSA ON HITTO ASENNETTA!! HELL YEAH!! ja vaikka pikku myy hienosti heitti muumipeikolle ku ne väsäs saippuakuplia niiskun superliemistä "parempi liikaa kuin liian vähän", niin tosiaan se ei ainakaan päde tähän. sori myy ja tove. HYVÄ TEITSI! <3

  VastaaPoista
 7. oot niin symppis ja aidon olonen ja ihana! tykkään sun kuvista aina ihan hulluna, ja sun kirjotustyyli ja jutut uppoo kanssa ihan super hyvin!

  Ei mikään ehkä hirveesti mätä, tietty ois kiva lukea useemmin uusia postauksia;-) ja vaikken tykkää kilometripostauksista, joskus sun postauksest jää ehkä vähän liian pikkusiks.

  keep up the good work gurrrrl:-)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanista kommenteista! Ootte vähän liiankin positiivisella tuulella<3

  VastaaPoista
 9. mää tykkään siksi koska tää on niin välitön! kerrot vaa jotain perus settii elämästä jota on kiva lueskella. Ei mitää paasauksia tai tylsyyksiä esim. jostai alelöydöistä jos on miljoona samannäköstä toppia. hä, en mä osaa selittää kunhan luen! iisiä

  VastaaPoista
 10. oon lukenut sun blogia jo pitkään, mutta oon laiska kommentoimaan. yritän parantaa tapani!
  sulla on hauskoja juttuja ja hyvälaatuisia ja muutenkin hauskoja kuvia katseltavaksi.
  olis kiva jos postaisit useammin, ihan vaikka vaan lyhyitä juttuja, ei tarvis ees olla mitään ihmeellistä!!

  VastaaPoista
 11. Jee!! Kommentteja on kiva saada, muuten olisi sama jos höpöttelisin vaikka seinille :-D

  VastaaPoista
 12. Mä tykkään tästä blogista toodella paljon koska kuvat on laadukkaita, teksti on hyvää ja hauskaa, ja tyylisi on IHANA! Toivoisin enemmän asukuvia ja noh useammin viikossa ilmestyviä postauksia. :)

  VastaaPoista
 13. sä kirjotat äärettömän hauskasti, hankala selittää, mut sul on oma tyyli! tietysti tiheempi postaustahti ois kiva :-)) tosin aika sama se on, lukisin sun blogia vaikka postaisit 5 kertaa vuodessa. oot paras, peace

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ootte kyllä niin höpöliinejä kaikki!! <3 Vaikka orjamainen miellyttäminen tuntuu typerältä, on täysin selvää että suurin syy miksi jaksan kirjoittaa on te ihanat lukijat siellä! :-)

   Poista
 14. Luen, koska sun huumori uppoaa myös minuun ja sulla on sana hallussa. Vaikka postaukset olis vaan lyhkäsiä, niin saat usein kiteytettyä jutun jujun nasevasti. Kaiken kaikkiaan tätä lukiessa jää hyvä fiiwis. ;)

  Ehdotuksia ei ole, koska täällä vallitsee harmoninen sekamelska, johon sopii lisätä ja kirjoitella mitä vaan - ja aina tykkään. :) Keep it simple.

  -vera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teijän kanssanne! <3 Kiitos!!

   Poista
 15. Moi!
  Löysin blogisi ihan äsken, enkä malta odottaa että luen kaaaaaikki postauksesi.
  Syyksi voisin esittää esimerkiksi hauskan kirjoitustyylin, ihanat mutta vahvaa kateutta aiheuttavat lomakuvat, ylipäätänsä hienot valokuvat, rento meininki ja vähä semmone DILLIGAF-asenne. Tää on semmonen rento blogi. Just hyvä.
  Keep on rollin'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi!! Piti ihan googlettaa toi DILLIGAF että tajusin hahah! Oikeassa olet ;;--))

   Poista