2012/09/18

dubrovnik #1

Terrrrrrrrrvetuloa tänne Dubrovnikin ihmeelliseen maailmaan, jossa aurinko paistaa ja kaikki on ihanaa! Ainakin meillä oli. Minun nimeni on Paju ja tämä matkakumppani mukanani on Juuso. Okei äiti ja iskäkin oli siellä meidän ravintolakustantajina. Nnnjähhähä.
Saavuimme Kroatian lämpöön elokuun viimeisenä maanantaina. Vastassa meitä odotti Adrian turkoosi meri höystettynä yli 30helteellä. Täydelliset päättäjäiset kesälle siis! Ai mille kesälle... Exactly.
Katsokaa meidän valloittavaa Neuvostoliiton aikaista hotellihuonetta. Verhot ja tuoli mätsäsi tosi hyvin keskenään. Ripulinruskea mummon nukkavieru toimi päiväpeittona. Väsynyt matkalainen ei välittänyt, vaan ryhtyi nokosille.
Päikkäreiden jälkeen lähdimme ottamaan mututuntumaa lähiympäristöön. Fiilistelimme rantamaisemia ja haukkailimme raikasta meri-ilmaa.
Juuso selkeesti ommas koko mestan.
Kroatian rantaviiva on suurimmaksi osaksi kiveä, eikä kultaisia hiekkadyynejä juuri näy. Pienet kallioon rakennetut tasanteet toimivat sen sijaan loistavina auringonotto- ja uimapaikkoina. 
Ensimmäisen päivän ristiretken yhteydessä löysimme viiden tähden luxusbaarin, joka oli rakennettu osittain tippukiviluolan sisään. Yx sexiä rannalla kiitos! Ja Juusolle paikallista olutta.
Terassilta aukeava näköala oli suorastaan breathtaking. Auringonlasku oli yksi kauneimmista mitä olen koskaan nähnyt. Mietin siinä drinkkiä ryystäessäni ja maisemaa ihaillessani, miltä näyttää piritori syysmyrskyn runtelemana. En saanut sitä kuvaa onneksi vielä silloin päähän...
Kaikille Kroatiaan aikoville: syökää kalaaa, syökää kalaaa. Salaatit olivat onnettomia, eikä lihaa osattu valmistaa. Kaikki mikä tulee läheltä, on usein myös hyvää! Heidän elinkeinonsa on kalastus, joten mereneläviä kannattaa suosia.
Tältä näytti meidän ensimmäinen päivä Dubrovnikin sydämessä. Ihan nättii, eiksni?

Ps. Hei te kaikki uudet ihanat lukijat siellä! Olen iloinen teidän (toivottavasti pysyvästä) seurastanne! Kiitos tästä kuuluu tietenkin Peetalle, joka niin kiltisti esitteli blogini omassaan :---) En yleensä harrasta hymiöitä kirjoittaessa, mutta olkoon se tällä kertaa iloinen poikkeus, sillä tämä kohteliaisuus pisti hymyilyttämään!

6 kommenttia:

 1. Nyt en oikeesti kestä. Pari vuotta (?) sitten kun olit Splitissä ja postailit siitä, mulle nous niin kauhee Kroatia-kuume, että sinnehän piti sitten suunnata viime vuoden kesänä kanssa. Ja rakastua siihen maahan (ja Splitiin myös). Tää kesä muisteltiin poikaystävän kanssa ihanaa reissua ja haaveiltiin tulevista, mutta oltiin sitä mieltä että ei kai nyt samaan maahan kuitenkaan heti uusiks ja mentiin Portudaliin. Mutta nyt kun näin näitä kuvia, niin mä haluun tonne kans! Eli seuraava reissu meillä varmaan sitten (taas) Kroatiaan Pajun manipuloinnin ansiosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Tupu että muistat vielä Splitin reissun! :--) Ja joo, menkää Dubrovnikiin! Hieman isompi kuin Split ja vanha kaupunki on siellä uskomattoman kaunis!

   Poista
 2. Oi Kroatia <3 Vietin siellä itsekin jonkin aikaa kesän alussa. Ja samaa paikallista olutta tuli ryystettyä! Kiva blogi sulla :)

  t. yksi Peetan kautta tänne eksynyt anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :--) ja kiva että eksyit Peetan kautta lukemaan, tervetuloa!

   Poista
  2. Kuuleppas tyttönen.. jos kroatialaiset osaa jotain valmistaa niin se on kyllä lihaa.. lihaa, lihaa, lihaa. Maailman parasta siellä.. ehdottomasti!

   Poista
  3. Kuulepas Anonyymi! Kokemukseni (koko perheeni oikeastaan) puhuvat vain tietysti vain omasta puolestaan, mutta Kroatian matkaoppaissakin suositellaan nimenomaan mereneläviä. :--)

   Poista