2012/09/24

dubrovnik #2

I ♥ NY RILLATAAN! Koska Suomen suvi oli vaihteeksi mitä oli, hankin kesän ensimmäiset ja viimeiset rusketusraitani vasta elokuun viimeisellä viikolla Kroatiassa. Tiistaiaamu lähti luonnollisesti käyntiin kirmaamalla rantaan niin pian kuin suinkin mahdollista.
Tasaisen vaaleanpunaista väriä lähdettiin hoitamaan pikaisella UV-kuurilla ja kaiken maailman suojakertoimilla läträten. Loman jälkeiselle kuntokuurillekin olisi nähtävästi tarvetta...
Viereisillä aurinkotuoleilla tsillaavat brittituristit hymähtelivät pakkomielteisille kuva-asetelmilleni... Lukutoukille suosittelen Tervon Laylaa!
Juuso näytti ensimmäisten lomapäivien jälkeen triojäätelöltä. Pää suklaata, keskivartalos vaniljaa ja siellä täällä auringon polttamia mansikkaisia läikkiä. Heha!
Paahtavan auringon alla iski tietysti kova jano. Yllättäen tilasin kokis zeron lasipullossa. Kaikki sen jo varmaan täällä tietää, että se on ehdoton lomajuomani numero yksi.
No taisi siinä samalla nälkäkin tulla. Lomapitsat oli tietysti siinä välissä ainoa oikea vaihtoehto. Pajulle tonnoa ja Juusolle ilmakuivattua kinkkua!
Ja siis hittolainen! Oli kyllä paras pide mitä oon ikuna muoilmassa vetänyt! Kuola valuu norona poskella pelkästään sen makua muistellessa, aijai.
Nukuttuamme ähkypäikkärit hotellihuoneessa, otimme linkkurin allemme ja suuntasimme Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin. Ei muuten yhtään spedejä kesäesoja näkyvissä.
Lupasin kai joskus esitellä Torontosta haalittuja matkatuliaisia... No hei, tässä sitä nyt olisi ensimmäinen pirtsakka pastellikokonaisuus turistipönötyksen muodossa!
Ilmeestäni huomaa, että nyt alkaa mennä taas vaikeeksi. Kameramieskin siinä hermostuu, kun mikään ei koskaan kelpaa. Otanko homman kenties vähän liian vakavasti, vai onko odotukset todellakin niin korkealla kuin oletan niiden olevan? Taidan olla vähän vam-ma kak-ka.
Alle euron (!!) hintainen espresso korjasi kuitenkin nopeasti tilanteen. Sovintopusu tuli kaupan päälle!
Vanhankaupungin korkeuksiin rakennettu viihtyisä taverna oli koristeltu viiniköynnöksillä ja hauskoilla yksityiskohdilla.
No mikäs tyylikäs gentlemanni se siellä!
Äiti sairasteli puolet lomasta flunssan kourissa. Olisikohan ehkä Lady pipin pöperöt auttaneet mammaa paranemaan? Kissojen hellyyttävä painihetki ei puolestaan auttanut itseäni parantumaan säälistä kulkukissoja ja -koiria kohtaan. Saatoin jopa pillahtaa itkuun keskellä vilkkainta ostoskatua, nähtyäni huonokuntoisen koiran etsimässä ruokaa ja vettä ympärillä pyöriviltä turisteilta.
Linnan muurien kätköistä löytyi se Juuson taivas maan päällä. Koriskentältä avautuva näkymä, auringonlaskun kimmeltämään mereen, oli suorastaan huikea!
Pikku Juuso innoissaan koriskentästä. Pow pow!!
Michael Jordanin pää olisi luultavasti Juuson kämmenen kohdalla, mut mitä välii. HiiiiiPower! Lopetellaan tiistainen ilta vanhan kaupungin uumenissa näihin tunnelmiin! No miltäs kaupunki teidän silmissänne näyttää? Onko Dubrovnik herättänyt yhtään kiinnostusta potentiaalisena matkakohteena? Lisää kuvei tulos ahihi äxdee!

 PS. Blogin oikeassa reunassa häämöttää jälleen kysymysgadget! Sinne vaan vastailemaan!

6 kommenttia:

 1. Ihana lomatunnelma kuvissa. :) Itse lomailen kylmän kalseassa Helsingissä niin huima ero. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että välittyy sinne asti! Tää sää on kyllä täällä niin persiistä... :--(

   Poista
 2. Viiitsit mikä postaus, tsekkasin myös aiemman ! Oon nyt muutaman vuoden himoinnut Kroatian matkasta ja toivon tosissaan, että joku päivä pääsen sinne. Yövyittekö hotellissa vai loma-asunnossa ? Ihania ihania kuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä käymään! Split on myös ihana paikka! Yövyttiin varmaan halvimmassa hotellissa mitä löytyi :--D

   Poista
 3. voi teidän loma näyttää ihanalta! ja oot söpö

  VastaaPoista