2012/11/06

loppuu se paska tai joku kuolee

Laitoin tänään yläkerran junnuille postia. Kahdessa kuukaudessa räppipäät ovat saaneet tägättyä kerrostalon hissin, sekä vastamaalatun ulkoseinän (jota on remontoitu muun sisäpihan lisäksi koko kesän) täyteen, paskoneet sukunimitaulun ja leikkineet kirjaimilla scrabblea, sekä luukuttaneet bassoa yömyöhään seitsemän päivää viikossa.
Käskin poikien painua Suvilahteen, jos tekee mieli vielä bommata ja kääntää volat mutelle tasan kello kymmenen, tai muuten tulee äitiä ja iskää ikävä. Taisin siinä samalla pelotella hieman isännöitsijällä ja sinipukuisillakin, jos talonyhtiön omaisuuden rikkominen ja asukkaiden häiritseminen ei lopu tasan siihen paikkaan.
Sain myös ystäviltäni rohkaisevaa tukea loistavien vinkkien avulla, jotka ovat laadittu tämänkaltaisten seinänaapurien torjumiseen. Vinkki nro 1: Laita partavaahtopurkki pakastimeen. Odota, että purkki jäätyy. Ota jäätynyt purkki pois pakastimesta ja leikkaa kuori auki peltisaksilla. Poista valkea ja kohmeinen vaahtokalikka ja sujauta se naapurisi postiluukusta. Sulaessaan kalikka täyttää helposti koko eteisen.
Vinkki nro 2: Legendaarinen kusifrispee. Osta frispee ja kuse siihen. Laita frispee pakkaseen ja anna jäätyä. Ota frispee pakkasesta ja raapusta viestisi jäiseen kusilättyyn.
Ihme kyllä, ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen yläkerrassamme on hiljaista. Ei parvekkeella ravaavia ja ovia paiskovia teinejä, ei kahdelta yöllä pauhaavaa suomiräppiä, eikä uusia tussin jälkiä kerrostalomme seinissä. Pieni viestinpoikanen näytti siis tepsivän!
Puoliksi jopa toivon, että viikonloppuun mennessä sääntöjen noudattaminen olisi jo unohtunut ja teiniperseily jatkuisi samaan tahtiin kuin ennenkin, ihan vain siksi että pääsisin ottamaan ystävieni vinkeistä vaarin!
Ennen teinejä yläkerrassamme mekasti somalilauma nimeltään Rage. Raivo? Osuvampaa sukunimeä olisi saanut kyllä hakea... Eivät voineet silti naapurit aavistella, että seinän takana olisi pian pahempaakin tarjolla!
Tämän postauksen toisena pointtina naapurien esittelyn jälkeen oli kaiketi esitellä myös pientä yksiötäni puhelimesta löytyneiden kuvien välityksellä. Pienen tarinan avulla tästäkin saa yllättävän paljon mielenkiintoisemman!
Osalla taitaa mennä kuitenkin tarinan opetus hieman ohitse. Ei se mitään, niin mullakin.
Ensi helmikuussa yksiöni täyttää kaksi vuotta. Olen hiljalleen alkanut ukkoni kanssa miettiä tilavampaa asuntoa. Yksi potentiaalinen vaihtoehto olisikin jo luultavasti takataskussa, tosin sitä pitää ensiksi käydä vilkaisemassa.
Kaikista miinuspuolista huolimatta rakastan pientä kotiani. Tilaa on ollut sopivasti, varsinkin tälläiselle pienelle pygmimalliselle tytölle. Ensiasunnoksi tämä on ollut täydellinen. 
Siinä kaikki tällä kertaa. Adjö!

17 kommenttia:

 1. hehee tiedän ton naapurituskan ! Mun seinänaapuri rupes aina riitelemään ja soittamaan latinomusiikkia joka ilta 11 aikaa, laitoin yks päivä niille lapun et shut up ja eipä oo sen jälkee melunnu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latinomusaa, aissssaatana :--D

   Poista
 2. mistä noi ihanat pallovalot on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapu ne on Stockalta! :--)

   Poista
 3. onneks itellä ei oo ikinä ollu naapureist suurempaa vaivaa, ku yksinään kotona haukkuvat koirat.. :D eniten just ärsyttää koko teiän talon puolesta toi seinien sotkeminen, ei mitäään kunnioitusta jne.. oli pakko kans kommentoida, koska meil on sukulaisverhot! :D eli siis meilt löytyy vallilan bulevardi, onks noi sun mitkä? just täydelliset verhot, jos ulkona riehuu joku räntämyrsky, nii voi vaa vetää verhot eteen ja kuvitella et on kesä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun seinänaapurissa asu myös yks pieni piski joka tuppas räksyttää yksinään ja se oli kanssa aika hermoja kiristävää... Kivoja naapureita mulla hahah! Ja siis joo toi oman talon seinien sotkeminen on jotain sellasta mikä ei mun kaaliin oikeen mahdu. Aika eläimellistä toimintaa. Mitä verhoihin tulee, multa löytyy siis Vallilan Pengerkatu, oli kyllä ihan pakko ostaa ku asun itse kyseisellä kadulla :--D

   Poista
 4. Voi jösses et miun tekee mieli ottaa noi vinkit testiin! Terkkuja vaan kolmannelta linjalta, tuoreen crackluolan alakerrasta.

  VastaaPoista
 5. huhhuh oot kaks kuukautta tota jaksanu?? mulla menis hermot jo viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikeesti ihmettelen ihan samaa...

   Poista
 6. ahahahhhaa kuinka mahtavia vinkkejä!! hyvä että hiljeni, hyh mitä käytöstä :(
  mut siis ihania kuvia voi ei mitä kaikkea kutkuttavaa niistä löytyykään. kuten tuo aina himoittu työmaalamppuasia, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Worklamp on kyllä niin nanna :--)

   Poista
 7. kantsis muuttaa itään. tääl on lepposaa ^__^

  VastaaPoista
 8. Hei sehän on vaan hyvä jos pojat kääntää kympiltä volat mutelle, koska se tarkoittaa mykistystä/vaimennusta :) Huonompi juttu on jos volanappulat kääntyvät kaakkoon...

  VastaaPoista
 9. En valitettavasti ymmärtänyt kommenttiasi :--D "Käskin poikien kääntää volat mutelle tasan kello kymmenen, tai muuten tulee äitiä ja isää ikävä." Kääntää oli ehkä huono sanavalinta, "laittaa" olisi ollut ehkä parempi tähän yhteyteen. Siis suomeksi: "Käskin poikien sammuttaa melutoosansa tasan kello kymmenen tai muuten tulee häätö." Get it? ;--)

  VastaaPoista