2012/11/14

horkasta sorkkaan

Sanotaanko nyt näin, että alkaa pikku hiljaa ottaa päähän. Tai oikeastaan jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin suuhun ja sorkkiin. Eilen vedettiin matto jalkojen alta. Maanantaiseen päivänasuun kuului kahdet villasukat, villahousut, villapaita, sekä lisäksi vielä viltti ja täkki. Viimeksi kaksi kuukautta sitten sairaslomalla, mitä nyt taas... Kuumehorkka kesti aamusta iltaan. Yön aikana hikoilin kovan kuumeen pois ja aamulla herätessäni tuntuikin jo hieman paremmalta. Paitsi että mitä nämä kämmeniin ja jalkapohjiin ilmestyneet, helvetin kipeät rakkulat oikein ovat?

Terveydenhoitajan 30 sekuntia kestävän monologin ja sairauslomatodistuksen sijaan varasin ajan yksityiselle Mehiläiseen. Ajattelin, että jos nyt sitä kerrankin kaivaisi vähän kuvetta ja jättäisi Arvauskeskuksen sikseen. Voisi saada rahoilleen sentään kerrankin haluamaansa vastinetta.

Ennen lekuriin raahautumista suoritin kuitenkin rituaalisen "oma diagnoosin" ja syötin taudin oireet Googlen ihmeelliseen maailmaan. Hakuun kirjoitettujen sanojen perusteella sain tulokseksi sairauden nimeltä enterorokko, kansankielellä suu- ja sorkkatauti. Loistavaa.

Lääkärissä käännellään ja väännellään, tutkitaan ja ihmetellään. "Onpas omituisia rakkuloita, ei kyllä näytä enterorokolta..." Ai ei näytä? Luteetko ne puree nimenomaan kämmeniin ja jalkapohjiin? "Mutta otetaan nyt varmuuden vuoksi vielä verinäyte ja nielunviljely!" Näytteiden perusteella ainoastaan tulehdusarvot näyttivät punaista. Tästä vastauksesta pulitin varmuuden vuoksi 150 euroa. "Mutta hei, tule torstaina uudestaan!" 

Joskus sitä vain tekisi mieli toimittaa lääkärille valmiiksi Wikipediasta printattu taudinkuva ja sanoa: "hei mulla on tämä, voitko tehdä asialle jotain."

edit: oink oink...

8 kommenttia:

 1. Aargh, voimia! Tuo on niin raivostuttavaa, kun itse on niin varma, mikä vaivaa, mutta lääkäri mollottaa öönä aapisen laidassa.

  Muistanpa tapauksen, kun menin sikainfluenssa-aikoihin valittelemaan flunssaa Mehiläiseen ja mieslääkäri vain jutteli minun kanssani ja sanoi "Saattaa olla." Sitten sain 70 euron laskun kouraan.

  Säkkikaupalla paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenni! :--) Joo oli kyllä viimenen kerta kun Mehiläiseen astun. Tietää ihan yhtä vähän kuin kunnallisellakin, mutta saat maksaa käynnistäsi viisinkertaisen summan. Hasta la vista!

  VastaaPoista
 3. Mulla nimittäin on ollut juuri netistä printattu kuva ja joku selitys siihen, ei nyt tainnut olla Wikipedian tuotantoa, mutta jonkun muun.
  Lääkäri katsoi paperiani, näytin vaivani ja sen jälkeen näpytteli koneella ja määräsi antibiootit ja rasvat. Heihei. Olin siellä ehkä 5minuuttia tai alle. Lääkäri kiitteli vielä omasta oma-aloitteisuudestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua! Tämä lääkäri kuitenkin väitti että enterorokon rakkuloista tulee nestettä, vaikka missään ei ole ainakaan lukemani perusteella niin väitetty. Käsittämätöntä.

   Poista
 4. Heippa! Mulla oli juuri tuo samainen enterorokko elokuun lopulla. Ei niistä rakkuloista mitään nestettä tule. Se alkaa pirun kovalla kuumeella ja horkalla ja säryllä, ja sitten alko tulee näppylöitä. Näppylät oli käsissä melkein viikon. Itse olin saikulla koko viikon, kun eivät halunneet ottaa mua töihin tartuttamaan muita.

  Ei siis huolta, kyllä ne näpyt katoaa! Ja lopuksi mulla tauti tuntui lähinnä huvittavalta koska en ollut mitenkään kipeä, mutta käsissä ja jaloissa helotti vain muutamat näpyt. Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, nimenomaan! Ottaa niin pannuun, että tekis mieli soittaa sinne Mehiläiseen ja vaatia rahoja takas. Mutta sellasiahan ne on, sanovat että erilaiset näytteet on välttämättömiä ja pistää maksamaan. Se mamma ei kuitenkaan tienny mistään mitään. Kiitos paljon :-)

   Poista
 5. voe voe, paranemisia sinne! ärsyynnyin sun puolesta tosta mehiläisen kohtelusta, sinuna ehkä kuitenkin olisin niille päin vielä yhteydessä. itse pihinä ja köyhänä ihmisenä yrittäisin vaatia rahoja takaisin :--DD

  kiinnitin myös huomiota sun neuleeseen tuossa kuvassa ja tiedustelisin mistä se on hankittu? samanlainen haussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ceci, kiitos myötätunnosta! :--) Mietin kyllä, että kirjoittaisin ainakin palautetta sähköpostin muodossa. Neule on ostettu aikoja sitten Monkista, se ei ole ihan kokonaan vaalea, vaan paidan helmassa menee pari viin.pun. raitaa!

   Poista