2012/11/11

salamilla vai ilman?

Voihan jehna. Kahtokee mihin kävin eurojani tuhlaamassa! Korjaan, sijoittamassa. Kysymys kuuluu, miten olen pärjännyt kaikki nämä pimeät, puoli vuotta kestävät talvet ilman lisäsalaman suloista välkehdintää? Enää ei tarvitse tuskailla hämärän rajamailla ja anoa taivaalla silloin tällöin esiintyvältä valonlähteeltämme armoa, sillä Nissin Di622 Mark II tulee ja korjaa tilanteen.

Havainnollistaakseni salamalaitteen kätevyyttä ja toimivuutta, otin kolme esimerkkikuvaa kameran eri toiminnoilla. Ensimmäinen kuva on otettu ilman salamaa. Vaikka valoa riitti vielä kuvanottohetkellä nipin napin, joutui sitä silti kuvankäsittelyohjelmalla vielä reippaasti lisäämään. Toisin sanoen, kuva oli käsittelemättömänä paljon nykyistä tummempi.
Toisessa kuvassa on käytetty kameran omaa salamaa. Järkyttävää shaibaa. Kerroin myyjälle olevani amatöörikuvaaja, joka vihaa salaman terävää ja valkoista lopputulosta. Kalpeita naamoja on nähty jo ihan tarpeeksi. Next!
No entäs sitten tämä! Huhheijaa. Salamalaitteen avulla otettu kuva painiikin jo sitten täysin eri sarjassa edeltäjiinsä verrattuna. Vaikka tiesin lisäsalaman tekevän kuvista selkeämpiä, tasaisempia ja ennen kaikkea valoisampia, en osannut edes haaveilla yhtä puhtaasta ja pehmestä lopputuloksesta. Kyllä nyt kelepaa! Nippelitietoja kaipaavat, tsekatkaas tää.

13 kommenttia:

 1. Eron kyllä huomaa! Mäkin taidan haluta lisäsalaman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, suosittelen! Meikä on ihan mehuis :--B

   Poista
  2. 4,5/5 ei maistu tarpeeks salami! Otitko katon kautta ? Salama on kyllä siisteintä ikinä sitkun niitä on vielä monta ja radiolähettimet niin se on yhtä juhlaa!

   Poista
  3. Katon kautta otin! Radiolähettimet... Venaa mä tuun resinalla perässä!

   Poista
 2. oooh, oon ihan lumoutunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikaela, määäkin!

   Poista
  2. mistä ostit ja paljon tuhlasit niitä eurojas?

   Poista
  3. Verkkokaupasta, 129,9€!

   Poista
 3. Vau, mikä ero! Tosi havainnollistavaa laittaa muutama vertailukuva, ja kyllähän toi viimeinen pesee nuo muut ihan mennen tullen. Wow!

  VastaaPoista
 4. onneks ei ollu esimerkki-sarjaa lauantailta hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapu, kaikki aikanaan ;--))

   Poista
 5. kelpais varmaan mullekin, inhoooon kameran omaa paskasalamaa mikä saa kaiken näyttämään kamalalta...

  VastaaPoista
 6. mullekin lisäsalama kiitos!!1

  VastaaPoista