2012/12/27

iskokselta

Pursuuko teilläkin konvehdit ja laatikot jo korvista? Kolme päivää jouluruokaa ja vatsa huutaa armoa. Tosin, perinteisen joulukinkun tilalta lautaselle päätyi tänä vuonna kikhernejauhoista valmistettua kinkun korviketta. Ai niin, unohdinko kertoa että minusta tuli kasvissyöjä? Katsottuani kotimaisen dokumenttielokuvan teollisesti tuotettujen elintarvikkeiden matkasta ruokakaupan hyllylle, jäi makkarat seuraavana päivänä ostamatta. En väitä, etteikö kinkun syömättä jättäminen olisi ollut aattona vaikeaa, päin vastoin. Vegaanimurkina sen rinnalla oli kieltämättä aika surullisen makuista. Ajatus liukuhihnalle lahdatuista possuista sotii kuitenkin vastoin eettisiä periaatteitani. Jos lihaa tekee jatkossa mieli, kuten kalaa, on sen oltava luomua. Joku saattaa tikahtua nauruun ja miettiä miten yksi toisensa jälkeen hurahtaa villitsevään trendiin aidon ruoan puolesta. Senkus! Onko ympäristöystävällisempää hypeä vielä keksitty? I'm in.
Jottei jutut menisi täysin tofunakiksi, keskitytään siskoltani saamiin joululahjoihin. Pakkausmuotoilijan paketeista paljastui alunperin Lahden joulumyyjäisiin valmistettuja origamikoristeita, jotka ripustin kotona kultaisiksi maalattuihin pihlajanmarjaoksiin.
Viime jouluna suuren suosion saavuttanut mysli palasi purkissa purkissaaa, aijaijaijaaaiii
Sori. Muistaako joku Pelle Positiivin? Ei olisi välttämättä pitänyt muistuttaa.
Etsä tiedä kuka mä oon? Siskoni oli askarrellut lahjaksi kaksi laaserleikattua Paju-sormusta. Osaan kuvitella itseni muutaman siiderin juoneena heilumassa tanssilattialla nyrkit ojossa ja esittelemässä itseni sormuksien avulla.
Saanko esitellä, urhea lumileijonamme Benkku. Tottelee toisinaan myös nimiä Bengt Åke, Bilbo Reppuli, Kuningas Arthur ja Benjamin Button.
Vilkutetaan hyvästiksi leppoisille joulupyhille ja suunnataan jännityksellä kohti märkää, räntäsateen toivottamaa uutta vuotta. Lisää joululahjoja luvassa, joten pysykäähän lapsukaiset kanavalla!

6 kommenttia:

 1. Itse vietin elämäni ensimmäisen vegaanin joulun, it wasn't that bad! Tosin ei omasta päätöksestäni, itse olen jättänyt pois vasta lihan ja kanan. Oli seitan"kinkkua", kaikki laatikot, rosollia yms. Juustoa kaipasin ja uunilohta. Lahjaksi sain kirjan Eating Animals, jota alan lukemaan nyt. Alun perin jätin lihan pois vuosi sitten fb-haasteen kautta kuukaudeksi mutta se jäikin päälle, en ole koskaan oikein pitänyt mausta. Myöhemmin tuli mukaan eettiset syyt. Saa nähdä mitä ajattelen tuon kirjan luettuani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla, että liha jäi pois makusyistä! Vegaanipöperöihin kun on itselläni nyt hieman totuttelemista :--) Jos et ole nähnyt Säilöttyjä unelmia, katso ihmeessä! Mulla ainakin silmät aukesivat tehotuotannon raadollisuuteen :-(

   Poista
 2. meikkis vetelee kans vegaanina, kävi sama kuin henjellä eli en tykännyt mausta ja sitten alkoi tiedostaminen. sitten uusi poikaystävä olikin vegaani ja oli helpompaa ite olla samaa ruokavaliota kuin että kokkais aina kahet eri safkat. omat ruoanlaittotaidot on kyllä lähtenyt ihan huimaan nousuun sen jälkeen kun jätti eläimet pois ruokavaliosta! oon aina ollut parempi leipomaan mut kyllä noita mun kokkauksia kehtaa jo muillekin maistattaa.
  kinkku on kyllä vaikee saada onnistumaan. tänä vuonna tuli maun puolesta aika hyvä ja pojat tykkäs kauheesti, itse kun tein niin musta se ois tietty saanut olla vielä vähän mehevämpi... ens vuonna sit.
  mutta suosittelen mun lemppariblogia, chocochili.netia, jos haluut kokeilla lisää vegaanireseptejä. ton blogin resepteillä tulee aina ihan parhaita!

  + tuli hyviä tällipaju-vitsejä jo mieleen tosta sormuksesta hehee... aika ärjy!!!

  VastaaPoista
 3. Superia nina! Kiitos vinkistä! Oma ruoanlaittotaito on vielä lapsenkengissä, oikeastaan pelkästä viitsimisestä kyse. Hahaa tällipaju todellakin :--D

  VastaaPoista
 4. Toi sormus on kyl makee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii o! Missäköhän sitä kehtais käyttää... :--D

   Poista