2013/03/04

maukasta maaliskuuta

Oi maaliskuu, sinä kevätkuukausista ensimmäinen! Vaikka tämänhetkinen säätiedotus ei vielä lupailekaan muuttolintuja, on ainakin jatkuvasti lisääntyvä valonmäärä piristänyt talven harmaata mieltä huikeasti. Siitä innostuneena päätin virkistää myös aamupalapöytääni uusilla, ennen kokeilemattomilla herkuilla.
Yleensä joulukuun kestäneen, suklaapainotteisen ruokavalion jälkeen yksi jos toinen kokee tarvetta kokonaisvaltaiselle elämäntapamuutokselle. Uuden vuoden kynnyksellä moni lupaa itselleen terveellisempiä ruokailutottumuksia, sekä säännöllistä liikuntaa. Tälläisenä armottomana sokerihiirenä olen siis enemmän kuin mielissäni tästä uudesta reseptistä, johon törmäsin alunperin fanittamani ruokamonsterin suosittelemana. Tämä gluteeniton, sokeriton ja maidoton banaanipannukakku on terveellinen ja proteiinipitoinen välipala makeannälkään, joka vie taatusti kielen mennessään!
Pannukakkujen resepti on erittäin helppo ja yksinkertainen. Kaikki tarvittavat raaka-aineet heitetään vain blenderiin (onnistuu myös sauvasekoittimella) ja sekoitetaan tasaiseksi lettutaikinaksi. Tämän jälkeen pannarit paistetaan pannulla (varo kuitenkaan kuumentamasta pannua liikaa!) ja tarjoillaan esimerkiksi marjojen ja turkkilaisen jogurtin kera! Tästä ohjeesta riitti neljään, hyvänkokoiseen pannukakkuun. Ei kannata syödä kaikkea yksin, ellet ole varautunut olemaan liikkumatta seuraavaan kahteen tuntiin. Banaanipannukakkuihin tarvitset:

15 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa hyvälle! Täytyykin laittaa resepti muistiin ja kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli huisin hyviä! Suosittelen!

      Poista
  2. Oo vähän hyvä resepti! Tosin mä kyllä jättäisin noi pähkinät tosta pois kun niiden sisältämä rasva härskiintyy niin helposti kuumissa olosuhteissa.. Täytyy kyllä kokeilla :) Onks toi ihan tavallista kermavaahtoa mitä sulla on noissa kuvissa vai jotakin muuta?

    http://hannamariahh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kermavaahtoa, vaan sitä turkkilaista jogurttia :-)

      Poista
  3. Oo kuulostaa hyvältä! Onko tietoo millä esim voisi korvata kookosjauhon, sopeisko ihan tavis vehnäjauho? Pitää kokeilla reseptiä joku rento viikonloppu aamu (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti voi korvata tavallisillakin jauhoilla, mutta kookosjauhot ovat vähähiilihydraattisempi, ravinteikkaampi, kuitupitoisempi ja maukkaampi vaihtoehto etenkin jälkiruokiin :-)

      Poista
    2. Okei, en tiennyt tommosista kookosjauhoista mitään. NE on siis selkeesti parempia ku tavisjauhot. Pitää ostaa siis niitä (:

      Poista
  4. wau. näyttää niin hyvältä, mitä on kookosjauhot?! Pitääkin mennä ostamaan tarvittavat ainekset tähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.kookosravinto.fi/muut-tuotteet/kookosjauho/55 Tässä infopaketti kookosjauhoista mitä käytin pannareissa! Kannattaa todellakin kokeilla :-)

      Poista
  5. Ehkä vähän ohi aiheen, mutta pakko kommentoida noita pulloja. Näyttää ihan älyttömän siistiltä, kiva nähdä miltä noi näyttää kotioloissa, kun yleensä oon vaan törmännyt baareissa :-) Mulla jo pullokokoelma odottaa kynttilöitä.

    ps. lätyt näyttää herkulta :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis hahaa mä oon ihan hullu ku pullosta tullu noihin kynttilänjalkoihin! Pakko käydä Alkossa hamstraamassa niitä lisää ;--)

      Poista
  6. ihana blogi ja namnamnam toi banskupannari <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii kiitos ihana sinä!

      Poista
  7. Ai että, mä kyllä tykkään sun blogista! <3

    VastaaPoista