2014/05/08

nälkäinen nainen

Ajattelin pistää maailmankirjat sekaisin ja heittää tekstiä kehiin. Vietän tällä hetkellä universumin tylsintä vapaapäivää tiskien ja likapyykkien parissa. Noh, joskus nekin hommat on hoidettava ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ulos minua ei saisi tuon kaiken harmauden keskelle tällä hetkellä houkuteltuakaan.
Paitsi jos joku pyytäisi minua nyt kuppikakulle tai sydänsämpylälle, niin fine. Saattaisin jopa lähteäkin. Muuten ei mitään tsäänssiä! On tullut muuten testailtua viime aikoina useampaakin entuudestaan tuntematonta kuppilaa. Rakastan kahvilakulttuuria! (Meikän kulttuurikäsitykset liittyy näköjään joko ruokaan tai miehiin... Parhaimmassa tapauksessa yhtä aikaa molempiin.) Niissä notkuminen ja etenkin uusiin paikkoihin tutustuminen on yksinkertaisesti parasta ajanvietettä.

Kalevankadulta löytyy pieni leipomo ja sen yhteydestä suloinen kahvila Kuppi & Muffini, josta saa tuoreita ja lisäaineettomia herkkuja niin suolaiseen kuin makeannälkään. Kahvilaan voi poiketa vaikka aamupuurolle jos siltä tuntuu! Rakkausreissaria kävin puolestaan haukkaamassa Kanniston leipomossa, joita näyttäisi olevan ympäri Helsinkiä useampikin. 
Viikko sitten poikkesin myös ensimmäistä kertaa satamakahvila Johan&Nyströmiin, joka on tunnettu erityisesti hyvän kahvin, teen ja raakaruoan ansiosta. Konseptin ulkonäkö oli erityisen mieleen, mutta pientä noottia tarjonnasta on kuitenkin annettava. Koska raakakakku ei ollut aamupalaksi se ensimmäinen mielessä ollut vaihtoehto, tilasin listalta sandwichin. Vaihtoehtoina oli kinkku, juusto tai kinkku-juusto. Ajattelin että kyllä sen juustosämpylän välissä on pakko jotain muutakin olla, mutta ei. Pirun hyvää ja tuoretta tavaraa, mutta kyllä minä jotain muutakin kaipaan leipäni päälle kuin ylähuulen! Varsinkin kun kahvilahinnoissa mennään. 
No entäs tämä mesta sitten. Olen kuullut Midhillistä pelkkää huonoa, mutta pitihän se itsekin mennä ja kokeilla. Koska liha ei kalaa lukuunottamatta kuulu ruokavaliooni, valitsin menun ainoan vegeburgerin, mustapavuista valmistetun pihvin kera. Tuossa hetki sitten ravintolan nettisivuja ja ruokalistaa syynätessä huomasin pienellä präntillä painetun tekstin, jota ei ravintolan alakerran menusta (pdf:n viimeinen, punasininen sivu) löytynyt: "Friend fries (friteerattu ankanrasvassa ja maustettu Midhill-suolalla)." Jaahas. Veikkaukseni on, ettei ravintolan ylä- ja alakerran ranskalaiset poikkea valmistustavoistaan mitenkään.

Eipä minun elämäni yhteen ankanrasvaan kaadu, mutta olisi ollut mukavaa jos tarjoilija olisi minulle tästä erikseen maininnut - tosin palvelukin oli niin aneemista ettei tämä mahdollinen unohdus juurikaan yllättä. No entäs ne hampurilaiset sitten? Kylmiä. Sekä vege-, että lihaversio. Ja kun näinkin yksinkertaisesta sapuskasta joutui maksamaan vielä päälle parikymppiä (kaikki listalta tilataan erikseen) päätti ystäväni uudelleennimetä ravintolan Shithill Burgeriksi. #eijatkoon
Yllättäen tätä safkapainotteista postausta väsätessäni ruokahaluni vain yltyi, vaikka olen mussuttanut tässä lähes taukoamatta jotain. Taitaa olla parasta siirtyä lähemmäksi jääkaappia (tai siis kauppaa, sillä olen syönyt jo kaapista kaiken) ennen kuin nälkäinen nainen alkaa olla vaaraksi muille. Nägyillään pian!

6 kommenttia:

 1. toi midhill on niin harmi, menny ihan sikana alaspäin siitä kun availivat. ja palvelu ja ruoka tosi vaihtelevaa, välillä maailman parasta ja välillä paskinta:( jos vielä eksyt niin suosittelen yläkertaa, siellä on yleensä parempi meininki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kai sitä vois vielä joskus toisen mahiksen antaa! mutta jos hyvien burgerien perään oot niin suosittelen toria ja kitchiä!

   Poista
 2. Anonyymi9/5/14 10:02

  Amen to Shithill! Yläkerrassa tilanne aivan sama-tarjoilu ei hääviä ja burgerit yhtä lailla kylmiä. Olimme varanneet pöydän, joka oli oven vieressä ja pöytä melkein kiinni naapurin pöydässä. Ovesta kävi veto. Pyysin toista pöytää, joita oli useampia tyhjinä takaosassa, mutta olivat kuulemma varattuja. Istuimme siis "baarin puolella" keikkuvassa superpienessä pöydässä. Ja koko ruokailumme ajan pöytiä oli takaosassa tyhjinä.
  Ei siis kannata käydä tuhlaamassa rahojaan tuonne, varsinkaan kun kyseessä ei ole burgeri sieltä halvimmasta päästä.
  -Elvira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no onpas hanurista!! enpä taidakaan antaa toista mahdollisuutta, pyh :--(

   Poista
 3. Tulipa nälkä noista hamppareista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaikka ei ollukaan kummosia, niin joo..... niin tulee :------D

   Poista