2014/10/12

6 x suomalainen design-suosikki

Ida heitti meikää eilen haasteella, johon näin rennon sunnuntai-illan ratoksi oli helppo vastata kopilla! Ideana on esitellä kuusi suomalaista desing-suosikkia, jotka tavalla tai toisella miellyttävät omaa silmää. Koska en halunnut poimintojen olevan pelkkää toistoa, oli hetken mietittävä ja etsittävä vielä esittelemättä jääneitä kaunokaisia:


1. Väska on suomenruotsalaissuunnittelijan, Ann Sofi Storbackan lahja maailmalle. Merkin yksinkertaisen kauniita nahkalaukkuja valmistetaan käsityönä Barcelonassa, eettisiä ja ekologisia arvoja kunnioittaen. Hieman vanhempiin mallistoihin (mm. Tuuli) kuuluvat laukut ovat suurin himonkohteeni!

2. Nathalie Lahdenmäen keramiikkaa olen ihastellut jo kauan. Astioiden muotokieli, värit ja tuntu ovat jollain kauniilla tapaa hyvin herkkiä. Suurin valtti on kuitenkin yhdisteltävyys. Astioita voi huoletta miksailla keskenään, eikä päänvaivaa synny kuin valintahetkellä. Ehkä en juuri tästä syystä omista vieläkään ainuttakaan Nathalie-kuppia!

3. Ilmari Tapiovaara tuli ja teki lähtemättömän vaikutuksen satavuotissynttäreidensä kunniaksi. Tapsaa siellä, Tapsaa täällä - yritä siltä nyt välttyä! Pirkkahan on aina ollut kova juttu, mutta voi itku miten suloinen salvianvärinen kiikkustuoli onkaan! Kävin jopa koeajamassa Mademoisellen Artek-myymälässä ja päätin että jos tälläisen kanssa saan vanhuuteni päivät viettää, niin ei paremmasta väliä.

4. Karhu voidaan liittää Suomen kansalliseläimen tittelinsä vuoksi niin brändiin kuin brändiin, mutta tyylikkäin niistä on taatusti se urheiluvarusteisiin keskittyvä merkki. Kesällä tennarimuodin ollessa kuumimmillaan katukuvassa näkyi useampikin Albatross-kenkäpari, jotka tunnisti kirkkaista väreistä jo kaukaa. Kyllä kummasti piristäisi kävelylenkkejä näin syksylläkin!

5. Harri Koskisen Block-valaisin voidaan jo luetella design-klassikkojen joukkoon. Kova hitti vuosien takaa, nykyisin hieman vähemmälle huomiolle jäänyt. Mutta kyllästynyt en ole! Valo tulee jääkuutiomaisen valaisimen läpi erittäin pehmeästi, eikä kynttilöitä jää kaipaamaan tunnelman nostattamiseksi. Niin että äiti ja isi, voisin vähän lainata sitä teidän lamppua... njähähä.

6. Vino on viime vuonna Vuoden nuori suunnittelija-palkinnon pokanneen, Iina Vuorivirran taidonnäyte. Peilin juju piilee nimensä mukaisesti sen vinossa pinnassa, joka taittaa kuvan leikkisästi. Arvostan suunnittelussa erilaisuutta, kunhan käyttöesineen tarkoitus ei katoa - tässä Iina on mielestäni onnistunut erittäin hyvin!

Onko teillä suomalaisia design-suosikkeja? Kuulisin myös mielelläni Henriikan, Jennin ja Lauran kuusi lempparia!

4 kommenttia:

 1. Ouii miten kauniita juttuja valkkasit! Tapiovaaran tuolit kuuluu kyllä munkin lemppareihin. Ja vitsit miten mahtavia nuo astiat, meganättejä!!

  VastaaPoista
 2. Hihii kiitos ;-* Tapiovaara on kyllä ihan yks lemppareista, kun puhutaan suomalaisesta huonekaludesignista. Ja joo, Lähdemäen keramiikka on niiiin suloista!

  VastaaPoista
 3. No hei, siinähän tulikin päivitettyä ne joululahjatoiveet samalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, totta! Mutta sellainenkin on luultavimmin tulossa vielä erikseen... ;-)

   Poista