2014/11/12

sarjavinkki: fargo

Tähän päivään on kuulunut neljän pyykkikoneellisen lisäksi sarja, jonka katsomiseen olen kuluttanut tänään aboutirallaa viisi tuntia... Jotenkin sen perusteella ajattelin sarjan olevan vinkkaamisen arvoinen, eh?

Fargo on alunperin vuonna -96 ilmestynyt, Coenin veljesten tuottama, ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, jonka pohjalta on tehty nyt myös tv-sarja. Sarjan kerrotaan perustuvan tositapahtumiin, mikä on oikeastaan vain kikka saada katsojia suhtautumaan tapahtumiin henkilökohtaisemmin. Ja mikäs siinä, kun koukkuun jäi jo ensimmäisestä jaksosta lähtien!

Elokuva ansaitsi aikoinaan yli viisikymmentä palkintoa, eikä sarjakaan ole jäänyt niiden osalta täysin kylmäksi. Fargon vahvuus piilee näyttelijöissä, sekä erittäin kieroutuneessa, mustassa huumorissa. Parhaillaan sarjaa näyttää uusi tv-kanava Hero, mutta jos on yhtä malttamaton kuin minä, voi hankkia ilmaisen kokeilukuukauden Ruutu+:lta ja katsoa kaikki kymmenen jaksoa vaikka putkeen!

Koska kaikella hyvällä on tapana loppua aikanaan, saa kommenttiboksiin vinkata lisää hyviä sarjoja, jottei vaan tekeminen lopu marraskuun synkkinä iltoina kesken!

Ps. Satsumat loppu. Mitä mä just sanoin?

Edit: Suomi mainittu, torilla tavataan!

11 kommenttia:

 1. Itse en päässyt Fargoon sisään, vaikka ihanan Martin Freemanin takia yritinkin sitä katsoa. Elokuva oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Muhun vetoo kyllä molemmat :-)

   Poista
 2. Hmm onko se oikeasti noin hyvä, pitääpä harkita että antaisin tuolla mahdollisuuden! Mä olen saanut itseni uudelleen koukutettua vuoden tauon jälkeen Dexteriin, ah parasta! Tää kierous ja sairaus on niin nerokasta etten pysy sohvalla vaan pompin pitkin huonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon ainakin ihan koukussa x---O Tosin aika moneen sarjaan voi jäädä koukkuun jos vaan alkaa seuraamaan, mutta tän kohdalla mulle niin kävi kyllä tosi nopeesti. Ja siis Dexter hyvä? Oho! Pitää ilmeisesti antaa mahdollisuus sillekin ;-)

   Poista
  2. ON! Kun tää ei ole sellanen perus rikos CSI-sarja, vaan tässä on paljon enemmän! Koukuttava, että pakko katsoa jakso jaksolta lisää!

   Poista
 3. Itse koukuttelen tällä hetkellä mieheni kanssa sellasta kun Revolution, ihan törkeen hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en oo tainnut kuullakaan? Pitääpäs katsoa joku traileri tästä, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Toi vaikuttaa niin hyvältä sarjalta. Pitää vissii alkaa kattomaan. :)
  Omiin lemppari sarjoihin kuuluu tällä hetkellä ainakin Doctor who ja uusi Sherlock. Sherlockissa onkin yks sama näyttelijä joka on fargos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Doctor who:ta en oo koskaan katsonut, mutta Sherlock on kova! Onkin hassua nähdä sen jälkeen Martin Freeman vähän toisenlaisessa roolissa :-D

   Poista
  2. JOOOO BBC Sherlock!! En kestä. Yks parhaimpia sarjoja ikinä koskaan kuunaan tehty. En jaksa odottaa uusia tuokkareita. Tulee vuonna n. 2016. Taidan kuolla odotukseen.
   Myös Sherlock NYC on hyvä, jos keskittyy hahmojen välisiin suhteisiin eikä ajattele niin paljon sitä perus rikossarja meininkiä siellä ympärillä.

   Myöskin erittäin hyisevän koukuttava on American Horror Story. 3 kausi oli aivan loistava, ei liian kauhu. Tää uusin kausi, nelonen, on vähän enemmän kauhua, mutta toistaseksi tällanen pelkurikin pystyy vielä seuraamaan!

   Ja mä tuun myöhässä Breaking Badin kanssa. Nyt vasta rakastuin sarjaan. Mut koukuttava siis sekin. Ah.

   Mut Fargo pitää ottaa jossain vaiheessa messiin, tai ainakin testaukseen!

   Poista
 5. Fargo on loistava! Pitää mielenkiinnon ja huumorin yllä loppuun asti. Koska hotkaistiin sarja Netflikksissä jo, nyt odotellaan että milloin 2 kausi tulee ulos :)

  VastaaPoista