2015/01/06

selfiet kehiin ja mukulakiville

Omg. Look what i haz!! Tai itseasiassa won. Kyllä vaan! Minä meikäläinen menin ja voitin Henriikan stailaustaitojen, sekä meidän tiimiä äänestäneiden ansiosta uuden Olympus PEN E-PL7 järjestelmäkameran! Aikamoista, huhuh. Paketti saapui suoraan työpaikalle ja koko lounastauko meinasi mennä sen hiplaamiseen. Sain valita kolmesta värivaihtoehdosta mieleisimmän - hopean ja mustan yhdistelmä kolahti eniten, sillä se on malleista klassisin ja muistuttaa ulkonäöltään vähän vanhaa retrokameraa.
Verkkokaupan sivuilla uudesta Olympuksen kamerasta kirjoitetaan näin: "Bloggaajan elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista mutta uusi PEN E-PL7 tekee korkkareissa mukulakivillä juoksemisestakin hieman inhimillisempää tehokkaan kuvanvakaajan ja kääntyvän näytön ansiosta." Siispä selfiet kehiin ja mukulakiville juoksentelemaan! Korkkarit jätän kyllä kotiin.
Kuinkakohan monta kertaa olen valittanut tuosta jättiläistäkin suuremmasta Nikonista, jota ei jaksa kantaa koskaan mukanaan - siksipä ehkä postauksetkin ovat rajoittuneet suurimmaksi osaksi neljän seinän sisälle. Olympus PEN E-PL7 on edelliseen järkkäriin verrattuna vitsi, mutta erittäin hyvä sellainen! Se painaa vähemmän kuin voipaketti ja on kokonsa puolesta kuin mikäkin taskuraketti. Pientä opettelemisen varaa vielä on, mutta noin päällisin puolin muutaman kokeilukerran jälkeen kamera tuntuu hyvin simppeliltä - ja hyvä niin, sillä monimutkaiset vempeleet lentävät nopeasti ikkunasta.

Vertailun vuoksi kaksi ylimmäistä on otettu Nikonin järkkärillä, kun taas alimmainen räpsäisty uudella Olympuksen kameralla. 18-70mm linssiin verrattuna 14-42mm on kuin pala taivasta, jos lähikuvista puhutaan. Esimerkiksi kahden ensimmäisen kuvan yksityiskohdat ovat silkkaa mössöä, sillä vanhalla linssillä on ollut aina vaikeuksia tarkentaa lähelle. Olympuksella kuvatessani taas säikähdin, kun nassuselfieissä näkyi ryppyjä, joihin en paljain silminkään ole peilissä vielä törmännyt....... Onneksi on kaveri nimeltään Photoshop.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti