2015/02/04

hyvää huomenta rooma

Nyt kun kuukausi on vierähtänyt tuoreen puolelle ja ikävuodetkin tuottaneet jälleen uutta, lähinnä ylikypsää hedelmää (mielellään kyllä jättäisin oikeaan yläkulmaan numeron kaksikymmentäviisi), on hyvä hetki palata ajassa hieman taaksepäin ja nauttia pala kauneinta Roomaa. Koska kuvia kertyi reissuviikonlopulta reippaasti toista sataa, riittänee materiaalia ainakin pariin fiilistelypostaukseen, sekä lisäksi erilliseen vinkkipostaukseen, jonka ajattelin kirjoittaa ajatuksella myöhemmin. Kuulostaako hyvältä?
Perjantaiaamuna hotellille saavuttua halusin ottaa pikaisen suihkun ennen kaupungille lähtöä. Siinä välissä Petri keksi yllättää minut laittamalla synttärilahjani pyyhkeen päälle odottamaan. Olin kuitenkin mitään hoksaamatta nostanut tämän "hygieniamikäliepaketin" ja ottanut pyyhkeen sen alta, sillä en todellakaan hoksannut sen olleen lahja... Miesten paketonnit on aika liikkiksiä. Lahjaksi paljastui klassiset Ray Banin Clubmasterit!
Uusia aurinkolaseja pääsikin onneksi heti kokeilemaan, sillä ulkona oli ihanan keväinen ilma! Ennusteiden mukaan tulopäivänämme olisi pitänyt sataa, mutta onneksi näin ei käynyt koko viikonloppuna. Saimme nauttia kolme päivää noin 12-15 asteesta, jonka aikana oli aurinkoista, mutta toisinaan myös melko pilvistä ja tuulista. (Tämä kuva vaikuttaa siltä että poseeraisin tarkoituksella kodittomien mestoilla.... Ki-va.)
Kahvi tarkoittaa italialaisille tyypillisimmillään espressoa tai cappuccinoa ja se juodaan yleensä tiskin ääressä seisten. Se maksaa vähemmän kuin pöytään kannettuna, mistä syystä tarjoilijat houkuttelevat turistit suoraan pöytään istumaan. Suomalaistyyppinen, italialaisille "laiha" kahvi on puolestaan caffé americano - ravintolassa sen tilatessani sain eteeni kuitenkin ehkä vahvimman ja suurimman kupin koskaan. Olisi ehkä pitänyt tilata sen sijaan appena macchiato, joka tarkoittaa kahvia maitotilkan kanssa.
Meillä oli reissussa käytössä Ulmonin kartta-applikaatio City Maps 2Go (tai siis Petrillä oli, meikä seurasi perässä...), joka toimii offline-tilassa ulkomailla. Reissua ennen merkkasimme karttaan tähtiä, joiden takaa löytyi hyviä ravintoloita, nähtävyyskohteita ja shoppailupaikkoja. Applikaation avulla oli todella helppo suunnistaa, sillä nuoli liikkui kartassa reaaliajassa GPS:n tavoin. Applikaatioon on ladattavissa aina uusia kaupunkeja, mutta myös edelliset kohteet säilyvät vinkkeineen muistissa. Suosittelen!
Barcelonaan verrattuna katutaidetta oli Roomassa mielestäni vähän, tai sitten pyörin niiden osalta vain väärissä paikoissa? Katutaiteeksi riitti mielestäni kuitenkin katujen värikkäät talot, autot ja Roomassa asustavat ihmiset, joiden ihastelemiseen olisi voinut kuluttaa aikaa tunti tolkulla. Vaikka en omistakaan ajokorttia, löysin jo mahdollisesti tulevaisuuden kärryni! Mutta jottei makiaa mahan täydeltä, fiilistellään kaupunkia ensi kerralla illan jo hämärtäessä. Ciao! 

2 kommenttia:

  1. Hei vähän kätevä toi kartta-applikaatio! Täytyykin testata sitä ens kerralla kun lähetään reissuun, kiitti vinkistä :) Ja ihanaa, kohta täälläkin on kevät! Melkeen jo tunnen sen kevään tuoksun ja auringon pilkahdukset <3

    VastaaPoista
  2. Joo kannattaa ehdottomasti ladata toi app! Toivottavasti tulis tosiaan ne keväisemmät kelit jo ihan pysyvästi, nytkin sataa jotain räntää taivaan täydeltä x---( Ostin jo keltaisia tulppaanejakin, äää!!

    VastaaPoista