2015/02/11

hyvää iltaa rooma

Buona sera a tutti! Keväinen fiilistely jatkukoon Rooman matkapostausten merkeissä, mutta voi pojat niin saa jatkua meillä kotonakin! Olen niiiiin innoissani hiljalleen lämpenevistä keleistä, auringonpaisteesta, tulppaaneista ja vähenivistä vaatteista, etten ole enää Rooman reissun jälkeen suostunut pukemaan paksuinta talvitakkiani päälle, koska uskon vakaasti edesauttavani sillä kevään tuloa.
Ennen varsinaisia reissuvinkkejä ajattelin jakaa vielä muutaman kuvan Roomasta illan jo hämärtäessä. Kun käveli kaupungilla, ei voinut olla törmäämättä vanhoihin kirkkoihin, antiikinaikaisiin raunioihin tai muuten vain mahtaviin rakennuksiin. Välillä kaikesta upeudesta meinasi tulla ähky, sillä nähtävää oli niin paljon ja aikaa kaiken näkemiseen kovin vähän. Tähänkin aukioon törmäsimme eräs ilta aivan sattumalta, enkä tajunnut sen kaiken kauneuden keskellä edes tarkistaa mistä rauniosta on tällä kertaa kyse.
Aika kauas sitä pitää kotoaan lähteä löytääkseen itsensä jälleen COS:in alennusmyynneistä... En voinut vastustaa pehmeää villapaitaa baby blue-värisillä hihoilla, joten nappasin sen alerekistä mukaani. Samasta puodista löytyi myös paitaan mätsäävät housut kreisillä kuvioinnilla! Siinäpä sen reissun ostokset olivatkin - yllätyin itsekin miten vähän tuli viikonlopun aikana tuhlailtua. Kaiken ylimääräisen sai kyllä helposti kulumaan ravintoloissa ja baareissa, sillä ei kaupunki sieltä ihan halvimmasta päästä ole. Toki mitä turrempi alue, sitä kalliimpaa kaikki oli. Hyvänä esimerkkinä Colosseumin läheisyydessä oleva kioski, jossa pieni mehupullo maksoi seitsemän euroa...
Pepe löysi kivasta second hand-liikkeestä itselleen hienon oliivinvihreän bomberin. Yritän koota muutaman vinkin myös shoppailua varten, nimittäin sen verran makeita vintagepuoteja löytyi parilta sellaiselta kadulta, johon ei vältämättä eksyisi ilman tarkkaa osoitetta. Tuli muutenkin huomattua, että kaikki ne omalle kukkarolle sopivimmat liikkeet sijaitsi vähän syrjemmässä pahimmilta turistikaduilta - Espanjalaisten portaiden juuressa kun tuntui nimittäin olevan vain niitä kauppoja, joiden asiakkailla oli Burberryn kuosiin puettuja puudeleita.
Tähän kuvaan ei paljon muokkauksia kaivattu, aika #nofilter kamaa. Siispä näihin kuviin ja tunnelmiin! Jottei nyt ihan matkajutut ala puskea teiltä korvista, ajattelin ensi kerralla esitellä välikevennykseksi uuden tatuointini (vanhempani lukisivat kyllä niin paljon mielummin tästä matkasta), jonka kävin ottamassa eilen, ääää!! Anteeks äiti ja iskä......... Älkää heitatko.

4 kommenttia:

 1. Tuntematon raunio on Largo di Torre Argentina, joka oli tunnettu myös kodittomien kissojen turvapaikkana (kun viimeksi kävimme kesällä Roomassa, raunioista bongasimme ainakin 10 kissaa). Wikipedian mukaan paikka ei kylläkään enää ole kattien suojelualue :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes!! Tiesin että lukijoihin voi tälläkin kertaa luottaa ;--) ja höh, harmi jos ei ole kisujen suojelualueena pysynyt.

   Poista
 2. ihan super nää kuvat ! niin kaunista :)

  xx Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti Maria!! Ja tosi kaunis blogi sulla :---))

  VastaaPoista