2015/02/25

sarjavinkki: the affair

Olen ennenkin tainnut suositella HBO Nordicia, mutta suosittelenpahan taas! Pidin hetki sitten pienen paussin kuukausittaisesta tilauksesta, mutta kun Girlsin uusin tuotantokausi ilmestyi Nordicille, repsahdin taas. Alle kymppi kuussa laatusarjoista ei kuitenkaan ihan hirveästi kukkaroa mielestäni veroita. Koska Girlsien uusia jaksoja tipahtelee näytille minulle turhan maltillisin väliajoin (uusi jakso joka maanantai), etsin käsiini muutakin katseltavaa. Sellainen löytyikin yllättävän nopeasti pelkkää näyttelijäkaartia silmäilemällä:
The Affair on draamasarja, joka pureutuu nimensä mukaisesti avioliiton ulkopuolisen suhteen kiemuroihin. Sarjan keskiössä on Alison (Ruth Wilson, mm. Luther), suositun kesäkuppilan nuori tarjoilija, joka yrittää saada elämänsä raiteilleen murhenäytelmän jälkimainingeissa. Hänen miehensä kamppailee pitääkseen kaiken kasassa, mutta sureva vaimo ja sukutilan vaikeudet tekevät elämästä raskasta. Heidän rakoileva liitto joutuu yhä syvempiin vesiin, kun Alison tapaa neljän lapsen perheenisän Noahin (Dominic West, mm. The Wire), joka on saapunut appivanhempiensa luokse kesänviettoon Hamptonsiin.
Sarjan poikkeuksellinen kerrontatapa vei kerta heitolla mukanaan. Reaaliaika sijoittuu poliisin kuulustelupöydän ääreen, jossa vuorollaan sekä Alison, että Noah esiintyy. Koska kolikolla on kaksi puolta, myös kuulusteltavien kertomukset eroavat toisistaan. Jokaisessa jaksossa käsitelläänkin tapahtumia erikseen Noahin ja Alisonin näkökulmasta, mikä tekee juonesta ristiriitaisen ja jännittävän. Hyvin mahdollista, että jään koukkuun sarjaan kuin sarjaan, mutta kaikki kymmenen jaksoa parissa päivässä vahdanneena peukutan ja kovaa!

1 kommentti:

  1. Aina yhtä lohdullista kuulla, että joku muukin katsoo sen kymmenen tv-jaksoa parissa päivässä! :-Dd
    Ite en ollu tosta sarjasta kuullu, mut herätti ainaki mun mielenkiinnon! Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa pääsen koukuttamaan itsenikin tuohon sarjaan. B-) Kiitti siis vinkistä!

    VastaaPoista