2015/03/11

kaunis kuin keskiviikko

Uaaaaah miten ihana ilma oli tänään!! On se niin hassua ja ehkä vähän hölmöäkin, miten erilaiset sääilmiöt voivat vaikuttaa pieneen ihmismieleen. Eilen kaikki oli vähän blaah, koska vähän kylmä ja harmaata, mutta voi että miten sitä tänään rakasti taas elämää ihan uudenkarhealla tavalla! Tarkasti laadituista suunnitelmista huolimatta hylkäsin jo edellisiltana pakatut salikamat kintaalla ja lähdin töiden jälkeen nautiskelemaan kukkaan puhjenneesta kaupungista.
Päätin kerrankin olla tosi ovela ja julkaista puhelinkuvat ensiksi täällä Instagramin sijaan, koska halusin vinkata teille kivasta kahvilasta, tai siis ravintolasta, tai siis Ruokakaupasta! Oli onni, että löysin vihdoinkin järkevän lounaspaikan Fafa'sin tilalle (henkilökunta taitaa tuntea minut jo liiankin hyvin.....), jos siis tätä kesän kisakrhmkuntoa alkaa miettimään.
Ruokakauppa pohjautuu ystävysten pitkään toimineeseen catering-yritykseen, jonka ohelle avattiin viime kesänä näyteikkunatyyppinen tila Iso-Roballe. Olen kävellyt ohi vaikka kuinka monesti, mutta vasta tänään ymmärsin mennä sisään (oletin kai nimen perusteella sen olevan vain kallis ruokakauppa, vaikka isosta ikkunasta käy hyvin ilmi, että sisältä löytyy jonkinmoinen kahvila)! Ruokakaupassa voi siis nauttia paikanpäällä yrityksen valmistamia catering-herkkuja (joita tuolla ikkunan takana valmistetaan), mutta kahvila-ravintolan valikoimaan mahtuu paljon muutakin, kuten runsaasti herkullisia ja täyttäviä salaatteja ja erilaisia lihavaihtoehtoja.
Koska annokset ovat punnittavia ja mieleni teki maistaa vähän kaikkea, pelkäsin hinnan pomppaavan jonnekin kahdenkympin hujakoille, mutta ei - tämä satsi kahvineen päivineen maksoi 8 euroa!! Tuossa oli ainakin viittä eri salaattia (huh, onneksi en saanut annostella itse....) ja mukaan kuului vielä pala itseleivottua, erittäin hyvää leipää! Lisäksi taatun fiiliksen teki vielä Ruokakaupan ulkonäkö, joka oli erittäin suloinen timanttilamppuineen ja retkimukeineen!
Samalla naatiskelureissulla poikkesin vielä Papershopissa ostoksilla, koska iiiiik huomenna on ensimmäinen koulupäivä!! Siitä tulikin mieleen, että voisi olla jopa ihan fiksua tarkistaa koulumatka reittioppaasta huomista varten, ettei aamulla tule kiire... Pitää muistaa myös ottaa kamera mukaan, sillä kuulin että kyseinen "oppilaitos" on enemmänkin sellainen rento olohuonemainen tila, jossa hengataan sohvilla ja jutustellaan mukavia. Ainakin tahdon uskoa niin.

1 kommentti:

  1. Muista pakata reppu illalla valmiiksi äläkä myöhästy koulusta :)

    - äiti

    VastaaPoista