2015/05/20

itku pitkästä ilosta

Ojdå. Kevät on rullannut ihan tajutonta vauhtia eteenpäin, eikä asioiden hoitamiseen - tai pikemminkin kaikkiin lukuisiin kivoihin meininkeihin osallistumiseen ole välillä tahtonut riittää aikaa, vaikka kovasti olisi toivonut.

On uuden ja vanhan kämpän asioiden hoitamista, kouluhommia, vähintään viisi työpäivää viikossa ja työmatkat päälle, heimotreenejä ja kisoja (ensimmäinen puolimaratoni taputeltu onnistuneesti ajassa 2:19!!) ja ties vielä mitä muuta. En sano että tämän hetkinen sairasloma olisi millään tapaa mieluinen (toinen viisureistani revittiin viikon alussa, huh.....), mutta asiaa voi tarkastella monelta kantilta, kuten hei, meikä ehti vihdoinkin näppisten äärelle teitä varten!
Pakkoloman ja viikon liikuntakiellon uhalla olen katsonut ainakin kolmea eri sarjaa, totellut lääkäriä ja aloittanut "viileiden ja pehmeiden asioiden" dieetin ja popsinut lisäksi kohta paketillisen särkylääkkeitä. I rip my head back and... just off. Ensi kerralla revitään sitten kaksi kerralla, voi pojat! Lääkehuuruissa ja jäätelöt suupielistä valuen tartuin myös pitkästä aikaa kameraan ja kuvasin koko huushollin näytiksi vielä viimeisen kerran ennen seuraavia asukkeja.
Asuntonäyttö pidettiin pari viikkoa takaperin. Kun ihmisiä virtasi sisään kotiimme, tuli pienoinen ahdistus. Silloin ymmärsi konkreettisesti muuttavansa tästä täydellisestä asunnosta pois, eikä tunne ollut mukava. Onneksi sain keploteltua tilallemme tuttuja, joten ajatus poismuuttamisesta ei tunnu enää niin ikävältä. Niin että kaverit hoi, tuparikutsu tulee sitten meikälle ensimmäisenä!

Ensimmäiset kuvat ovat omasta huoneestani, joka on makkareista paljon pienempi. Huoneessani ei ole yhtään seinää, jossa ei olisi ovea tai ikkunaa - sen vuoksi huonekalujen asettelemiselle ei löytynyt paljoakaan muuntelemisen varaa. Peruskalusteet, kuten sänky, pieni sohva, lipasto ja tv-taso kuitenkin asettuivat näinkin pieneen huoneeseen loistavasti. Tulevaan yksiöön ei tule telkkaria ollenkaan, sillä sen katsominen on jäänyt niin vähäiseksi. Sain myytyä Ikean valkoisen tason pois ja hommattua sen sisään kätketylle sälälle toisenlaiset ratkaisut, jotka esittelen myöhemmin!
Melkein 60 neliöiseen asuntoon nähden keittiössämme on yllättävän vähän tilaa laittaa ruokaa. (Ihan kuin näin aktiivisena ruoanlaittajana olisi jotain varaa valittaa...) Kuvasta puuttuu vielä pieni sivupöytä, jossa pidämme kahvinkeitintä, mutta muuten kaikki toiminta tapahtuu tiskipöydällä. Uudessa yksiössäni on jopa enemmän kaappi- ja tasotilaa kuin nykyisessä ja sisältää kaiken lisäksi pienen astiapesukoneenkin!
Kylppäri- ja wc-tiloja en ole tainnutkaan täällä blogin puolella aikaisemmin esitellä? Suuri plussa kimppakämpässä on, jos suihku ja vessa ovat erikseen omissa tiloissa, vaikka toki siskon kanssa olisi varmasti pärjännyt yhdelläkin. Tässä asunnossa eniten miellytti uudeksi remontoidut pinnat vanhan asunnon piirteitä kunnioittaen. Vanhat peiliovet ja punaiseksi maalatut lautalattiat näyttivät hyvältä muuten uusittujen pintojen kanssa.
Siskoni päätyi asunnon isompaan makkariin, koska Lahden muotsikasta valmistuvalle pakkaus- ja brändimuotoilijalle oma työtila oli ehdoton. Olen monesti miettinyt miten kämppään asettuisi esimerkiksi pariskuntana, jolloin vain yksi makkari olisi tarpeellinen. Tulisiko isommasta makuuhuone yhdistettynä olkkariin ja pienemmästä tilasta työhuone? Pohjaratkaisu soveltuukin mielestäni paremmin kimppa-asumiseen, kuin pariskunnille.
Viimeisenä hyökätään eteiseen, josta lähtee ovia ihan joka suuntaan - taas yksi plussa kimppakaverin kanssa asumisessa, kun ei tarvitse poiketa toisen huoneen kautta mennäkseen omaansa. Asuntomme läpi, Annin huoneesta keittiöön asti kulkee myös pariovet, joita olemme pitäneet usein auki päivisin kun molemmat ovat olleet kotosalla. Parasta tässä asunnossa on ollut myös kaikkiin huoneisiin tulviva valo, joka paistaa suurista ikkunoista sisään. Krhm, tai siis paistaisi jos joku jaksaisi pestä ikkunat. Noh, ehkä tulevat asukkaat sitten.

5 kommenttia:

 1. siis tollanen tottakai niin että isompi huone olkkari/työtila ja sit pienempi makkari. ite asun nyt kimppakämpässä ja ei se oo jotenkin kivaa et kaverit pitää kutsuu siihe ainooseen huoneeseen mis on sänky :D mun mielest makkari on jotenki sellane oma tila, joten oottelen tässä sitä päivää kun ois rahaa asua kaksiossa vaikka sit yksin...

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin nätti asunto!

  VastaaPoista
 3. On kyllä upee kämppä! Mäkin haaveilen korkeesta katosta ja ikkunalaudoista. Vanhoissa taloissa on sitä jotain.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1/6/15 09:44

  Oli kiva asunto teillä. Siis oli. (..nyyh..)

  terv. mamma - vieläkin puhki eilisestä siivoamisesta ;)

  VastaaPoista
 5. Hei tytsy, sulle olis haaste mun blogissa!

  VastaaPoista