2015/07/03

street food thursday @ teurastamo

Kinkut back! Ja aiiii että mikä loma meillä Ljubljanassa olikaan! Kaikki meni paremmin kuin putkeen pienestä lähtöpäivän sekoilusta huolimatta ja keskiviikkona palasimme turvallisesti takaisin kauniin kesäiseen Helsinkiin. Kentältä kirmasin lähestulkoon suoraan juoksutreeneihin Kaivopuiston rantaan ja ikävä Slovenian lämpöön haihtui samantien merinäkymän edessä. Vitsit mikä kaupunki meillä onkaan! R a k a s t a n.

Ei me Peetan kanssa toisistamme jaksettu kauaa erossa olla, kun jo eilen päätimme lähteä polkemaan ympäri helteistä Helsinkiä. Sain kaivettua fillarini esiin hävettävän myöhään, mutta nyt se saa toimia virallisena kulkuvälineenä koko loppu kesän ja syksyn. Hankin söpön fillarini viime syksynä Veloshopista - ei ehkä laadullisesti parhain, mutta kulkee ja on ainakin hyvännäköinen! Pyöräilimme ensiksi Mustikkamaalle (olin täälläkin varmaan ekaa kertaa ikinä?!!) ottamaan aurinkoa, jonka jälkeen otimme suunnaksi Teurastamon Street Food festarit.

Joka kuun ensimmäisenä torstaina järjestettävä Street Food Thursday kokoaa herkullisimmat ruokarekat yhteen Teurastamolla. Viime vuonna alkunsa saanut pihaklubi tarjoaa hyvän ruoan ja juoman kera myös mahdollisuuden kirppislöytöihin! Kesällä tälläisiä iltatapahtumia on mielestäni yllättävän vähän - yleensä kaikki mielenkiintoiset häppeningit järjestetään jo aikaisin aamupäivästä, jolloin esimerkiksi töissäkävijät eivät välttämättä pääse niihin osallistumaan. Onneksi ymmärrettiin mennä paikalle, nimittäin fiilis Teurastamolla oli ihan mieletön hyvän musiikin soidessa, kylmän juoman virratessa ja ruokakojuille kerääntyvien ihmisten joukossa.
Olen testannut jo muutamat ruokarekat erilaisten tapahtumien yhteydessä, mutta Kimchi Wagon oli itselleni täysin uusi tuttavuus - ja oh maaaan miten hyvää tuo kookosriisillä ja curry tofulla varustettu annos olikaan! Annos maksoi kympin ja oli kyllä täysin hintansa väärti. Muita herkullisen näköisiä ruokaelämyksiä oli tarjolla mm. Richard McCormick'sin ja Thai Papayan kärryissä. Pitänee pistää mieleen ensi kerralla kun tapahtuma järjestetään 6. elokuuta!
Jos elokuussa järjestettävä Street Food Thursday jää välistä, kannattaa Teurastamolla poiketa myös ihan muuten vaan, sillä pihapiiristä löytyy vierailemisen arvoisia ruokapaikkoja, kuten Kellohalli ja B-Smokery, jossa muuten söin uutena vuotena elämäni tähän asti maukkaimmat seitanit! Tutustuimme Peetan kanssa myös saman katon alla sijaitsevaan B-Side Bariin inkiväärisiidereiden merkeissä (aika hyvin tää meidän loman jälkeinen rehab alkoi...), jossa kaikkien naisten päiväuni oli soittamassa kultaisia kipaleitaan.

Täydellinen kesä saa jatkoa jo tänään, kun otamme rakkaan reissukinkkuni kanssa nokan kohti kaunista Turun saaristoa! Vasta eilen mietimme miten ihanaa olisi lähteä veneilemään ja vain paria tuntia myöhemmin meille tarjoitui tilaisuus nukkua vetten päällä pari yötä, iiiiks miten jännää!! Sunnuntaina seilaamme Turkuun ystävien luokse, jossa vietämme vielä yhden yön. Palataan juttujen ääreen siis ensi viikolla! Nauttikaa kauniin kesäisestä päivästä, tästä tulee hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti